KOULUTUKSET

Helluntaikirkon koulutus toteutuu yhteistyössä Iso Kirja -opiston kanssa. Iso Kirja -opisto on kristillinen kansanopisto, joka palvelee monipuolisesti koko helluntailiikettä.

Helluntaikirkon järjestämiä koulutuksia ovat työntekijöiden valtakirja- ja vihkikoulutukset sekä evankeliointiin, diakoniaan, koulutyöhön, seurakunnanistutukseen, vankilatyöhön sekä vapaaehtoistyöntekijöiden hyvinvointiin liittyviä koulutuksia.

SUHDEVERKOSTOT

Suhdeverkostot

Helluntaikirkko ylläpitää helluntaiherätyksen kotimaan kirkkosuhteita ja kansainvälisiä suhteita osallistumalla yhteistyöelimiin ja tapahtumiin. Helluntailiikkeen yhteisten rekisteröityjen yhteisöjen verkostossa (HYRY) puheenjohtajana toimii Helluntaikirkko.

KUSTANNUSPALVELUT

Laaja kirjo julkaisuja

Helluntaikirkolla on omia julkaisuja, jotka keskittyvät Helluntaikirkon kannalta keskeisiin kysymyksiin.

Lisäksi voit tutustua kumppanijärjestöjemme laajaan kustannusvalikoimaan.

JÄSENASIAT

Jäsenasioiden käsittely..

Täältä voit hoitaa rekisteriasioita sekä liittyä tai erota Helluntaikirkosta.

HALLINTO

Seurakuntien sisäiseen käyttöön tarkoitetut materiaalit.

Seurakuntien johtamisen ja hallinnoinnin materiaaleja sekä työvälineitä. Tärkeimpinä seurakunnan johdon oma infosivusto sekä Sähköpaimen jäsenrekisteriohjelma.

YHTEISTYÖALUEET

Helluntailiikkeen seurakunnat ovat järjestäytyneet yhteistyöalueisiin.

Seurakunnat ovat luoneet alueiden sisällä omia yhteistyörakenteita, toimintoja ja työryhmiä. Seurakuntien työntekijät kokoontuvat alueellisille työntekijäpäiville sekä järjestävät yhteisiä ja aihekohtaisia tapahtumia ja koulutuspäiviä.

TYÖRYHMÄT JA TOIMIKUNNAT

Toimikuntien ja työryhmien tarkoitus on valmistella lausuntoja Helluntaikirkon ja helluntaiherätyksen tarpeisiin.

Pysyvien toimikuntien ja työryhmien lisäksi Helluntaikirkolla on projektiluontoisia työryhmiä, jotka työskentelevät yksittäisten aiheiden parissa määräajan.

MIHIN USKOMME?

Suomen Helluntaikirkon tunnustus perustuu Jumalan pyhään sanaan, Raamattuun. Tunnustuksen keskeinen sisältö on lausuttu Helluntaiseurakunnan uskon pääkohdissa ja apostolisessa uskontunnustuksessa.

Tästä osiosta löydät, mitkä ovat arvomme, visiomme ja missiomme, uskon pääkohdat, apostolisen uskontunnustuksen, teologisia ja opillisia kannanottoja sekä tietoa siitä, miten tulla uskoon.

TIETOJA HELLUNTAIKIRKOSTA

Suomen Helluntaikirkko on uskonnollinen yhdyskunta, joka muodostuu helluntailiikkeen seurakunnista. Helluntailiike painottaa henkilökohtaista kristillistä vakaumusta sekä karismaattisuutta eli Pyhän Hengen toimintaa. Yhdessä muiden karismaattisten seurakuntien kanssa se on protestanttisuuden valtauoma.

Tästä osiosta löydät taustatietoja liikkeestä sekä julkaisuja ja tiedotteita.

SUUNNITELMALLINEN DIAKONIATYÖ

Helluntaikirkko tukee seurakuntien diakoniatyötä kehittämisryhmänsä ja eri toimintamuotojensa kautta.

Kehittämisryhmä muodostuu diakoniatyön ammattilaisista sekä eri toimintamuotojen avainhenkilöistä. Diakoniatyön kokonaisuus muodostuu Helluntaikirkon, helluntaiseurakuntien, Kristillinen alkoholisti- ja narkomaanityö ry:n sekä Elämä ja Valo ry:n toiminnoista.

LAPSET JA NUORET

Tuemme lasten ja nuorten osallisuutta sekä perheiden kasvatustehtävää

Helluntailiike panostaa monipuolisesti lapsi- ja nuorisotyöhön. Keskeisiä lapsityön toimijoita ovat Helluntaikirkko, Iso Kirja -opisto sekä Fida. Toimintaa kokoaa ja koordinoi lapsi- ja nuorisotyön NextGen-johtoryhmä.

LÄHETYSJÄRJESTÖJÄMME

Teemme lähetystyötä kumppanijärjestöjemme kautta. Tutustu lähetystyöhön lähetysjärjestöjen omilla sivuilla.

Kumppanijärjestöjämme ovat esimerkiksi Fida International ry, Avainmedia Lähetysjärjestö ry sekä Elämä ja Valo ry.

MIKSI JULISTAMME?

Haluamme sytyttää ja tukea seurakuntia ja yksilökristittyjä evankeliumin eteenpäin viemisessä.

Helluntaikirkon missiopalvelut tukevat seurakuntia kotimaan lähetystehtävässä omilla sekä kumppaniorganisaatioiden palveluilla.

Korkeimman suojassa – Juhannuskonferenssi 22.–25.6.2023

Hei, Sinä!

Juhannuskonferenssi tarjoaa entistä laajemman ja kokonaisemman näköalan koko helluntailiikkeeseen. Laajempi näköala auttaa löytämään paremmin oman paikkansa tässä upeassa kokonaisuudessa. Älä seuraa sivusta kuin jalkapallo-ottelua. Tule ja löydä paikkasi Jumalan valtakunnan joukkueessa ja suunnitelmassa. Tervetuloa!


Janne Lahti

Hyvä Sanoma -palvelujen johtaja

 

Helluntaiherätyksen Juhannuskonferenssi alkaa pian Keuruulla Isossa Kirjassa

Myös Helluntaikirkko osallistuu konferenssiin: nähdään Missioteltan osastollamme, Konffa-areenalla ja Juhlateltassa!
Tutustu jo etukäteen, missä kaikkialla olemme mukana konferenssissa (klikkaa kuvaa).

Yksi konferenssin kohokohdista on Gospel Power -missiojuhla, joka käynnistyy lauantaina klo 19 Juhlateltassa. Musiikkiin ohjaa Gospel Power feat. Susan, ja puheen pitää Marko Selkomaa. Illan järjestävät yhteistyönä Helluntaikirkko ja Gospel Power.

 

Juhannuskonferenssin KOKO OHJELMAN ja tiedotteet löydät nettisivulta >> Juhannuskonferenssi 2023.

 

Konferenssi-isännän tervehdys:

Tervetuloa Juhannuskonferenssiin 2023!

On ilo toivottaa sinut tervetulleeksi Juhannuskonferenssiin Isoon Kirjaan. Konferenssi täyttää Ison Kirjan maaperällä jo 30 vuotta. Tällä kertaa tapahtuman teemana on Psalmista 91 nouseva ajankohtainen sanoma ”Korkeimman suojassa”.

Ison Kirjan vihkiäiskonferenssia 1993 vietettiin hyvin erilaisessa maailmantilanteessa. Kylmä sota, jonka aikana pelättiin kolmatta maailmansotaa, oli päättynyt vuosikymmen vaihteessa. Lamasta huolimatta ilmassa oli toiveikkuutta. Ovet Itä-Eurooppaan olivat avautuneet, ja entisissä itäblokin maissa koettiin uuden vapauden myötä myös hengellistä herätystä. Myös Iso Kirja -opistolla 1990- luvun puolivälissä nähtiin ennätyksellisen suuri joukko innokkaita opiskelijoita, jotka hakeutuivat eri kursseille.

Viimeisen vuoden aikana olemme palanneet kylmän sodan tunnelmiin, ja uutisiin on noussut jälleen pelko jopa kolmannesta maailmansodasta järkyttävän Ukrainan sodan seurauksena. Myös Suomi hakee uutta asemaansa muuttuneessa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa.

Juhannuskonferenssissa haluamme julistaa ja muistuttaa tärkeimmästä turvasta, joka on ”Korkeimman suojassa” ja Kristuksessa, kuoleman ja pahan vallan voittajassa.

Viime kesänä pystyimme järjestämään konferenssin kahden koronavuoden jälkeen, mutta vielä tartuntatautilain väliaikaisen muutoksen voimassa ollessa. Tänä kesänä tapahtumiin ei onneksi ole kohdistumassa vastaavanlaisia rajoituksia. Siksi onkin hienoa toivottaa tervetulleeksi juhlille niin lapsiperheet, nuoret, nuoret aikuiset kuin myös seniorikansalaiset. Konferenssin ohjelma- ja palvelutarjonnassa on jälleen runsas kattaus kaikkien tarpeisiin.

Tänä kesänä ohjelman erityispiirteinä ovat muun muassa Avainmedia-lähetysjärjestön Al Hayat -kanavan tuottama missiojuhla, Jippii-lähetysmusikaali sekä säveltäjä Lasse Heikkilän Gospel Power -yhtyeen ”resurrection” ja Simon Kyreneläinen -musikaalikonsertti ennen sunnuntain ehtoollis- ja päätösjuhlaa. Kirkkokonsertissa juhannusiltana puolestaan laulaa 50 vuotta täyttävä Braxen-kuoro.

Ison Kirjan haasteellisen taloustilanteen ja korkean inflaation takia konferenssin hintatasoa on myös jouduttu jonkin verran nostamaan. Samalla haluamme haastaa tämän vuoden ”opisto omaksi” -teemalla myös konferenssivieraita antamaan ylimääräisen lahjan opistolle tai liittymään kannattajajäseneksi, jotta myös konferenssi voi edelleen säilyä kauniilla yhteisellä alueellamme.

Etukäteen lämmin kiitos myös kaikille vapaaehtoisille, jotka ovat tulossa konferenssitalkoisiin palvelemaan eri työpisteissä – alkaen jo telttatalkoista.

Mikäli et jostain syystä pääse paikan päälle, voit seurata tapahtumaa myös hankkimalla nettipassin UskoTV:n kanavalle.

Tervetuloa mukaan!

Marko Halttunen
Konferenssi-isäntä