KOULUTUKSET

Helluntaikirkon koulutus toteutuu yhteistyössä Iso Kirja -opiston kanssa. Iso Kirja -opisto on kristillinen kansanopisto, joka palvelee monipuolisesti koko helluntailiikettä.

Helluntaikirkon järjestämiä koulutuksia ovat työntekijöiden valtakirja- ja vihkikoulutukset sekä evankeliointiin, diakoniaan, koulutyöhön, seurakunnanistutukseen, vankilatyöhön sekä vapaaehtoistyöntekijöiden hyvinvointiin liittyviä koulutuksia.

SUHDEVERKOSTOT

Suhdeverkostot

Helluntaikirkko ylläpitää helluntaiherätyksen kotimaan kirkkosuhteita ja kansainvälisiä suhteita osallistumalla yhteistyöelimiin ja tapahtumiin. Helluntailiikkeen yhteisten rekisteröityjen yhteisöjen verkostossa (HYRY) puheenjohtajana toimii Helluntaikirkko.

KUSTANNUSPALVELUT

Laaja kirjo julkaisuja

Helluntaikirkolla on omia julkaisuja, jotka keskittyvät Helluntaikirkon kannalta keskeisiin kysymyksiin.

Lisäksi voit tutustua kumppanijärjestöjemme laajaan kustannusvalikoimaan.

JÄSENASIAT

Jäsenasioiden käsittely..

Täältä voit hoitaa rekisteriasioita sekä liittyä tai erota Helluntaikirkosta.

HALLINTO

Seurakuntien sisäiseen käyttöön tarkoitetut materiaalit.

Seurakuntien johtamisen ja hallinnoinnin materiaaleja sekä työvälineitä. Tärkeimpinä seurakunnan johdon oma infosivusto sekä Sähköpaimen jäsenrekisteriohjelma.

YHTEISTYÖALUEET

Helluntailiikkeen seurakunnat ovat järjestäytyneet yhteistyöalueisiin.

Seurakunnat ovat luoneet alueiden sisällä omia yhteistyörakenteita, toimintoja ja työryhmiä. Seurakuntien työntekijät kokoontuvat alueellisille työntekijäpäiville sekä järjestävät yhteisiä ja aihekohtaisia tapahtumia ja koulutuspäiviä.

TYÖRYHMÄT JA TOIMIKUNNAT

Toimikuntien ja työryhmien tarkoitus on valmistella lausuntoja Helluntaikirkon ja helluntaiherätyksen tarpeisiin.

Pysyvien toimikuntien ja työryhmien lisäksi Helluntaikirkolla on projektiluontoisia työryhmiä, jotka työskentelevät yksittäisten aiheiden parissa määräajan.

MIHIN USKOMME?

Suomen Helluntaikirkon tunnustus perustuu Jumalan pyhään sanaan, Raamattuun. Tunnustuksen keskeinen sisältö on lausuttu Helluntaiseurakunnan uskon pääkohdissa ja apostolisessa uskontunnustuksessa.

Tästä osiosta löydät, mitkä ovat arvomme, visiomme ja missiomme, uskon pääkohdat, apostolisen uskontunnustuksen, teologisia ja opillisia kannanottoja sekä tietoa siitä, miten tulla uskoon.

TIETOJA HELLUNTAIKIRKOSTA

Suomen Helluntaikirkko on uskonnollinen yhdyskunta, joka muodostuu helluntailiikkeen seurakunnista. Helluntailiike painottaa henkilökohtaista kristillistä vakaumusta sekä karismaattisuutta eli Pyhän Hengen toimintaa. Yhdessä muiden karismaattisten seurakuntien kanssa se on protestanttisuuden valtauoma.

Tästä osiosta löydät taustatietoja liikkeestä sekä julkaisuja ja tiedotteita.

SUUNNITELMALLINEN DIAKONIATYÖ

Helluntaikirkko tukee seurakuntien diakoniatyötä kehittämisryhmänsä ja eri toimintamuotojensa kautta.

Kehittämisryhmä muodostuu diakoniatyön ammattilaisista sekä eri toimintamuotojen avainhenkilöistä. Diakoniatyön kokonaisuus muodostuu Helluntaikirkon, helluntaiseurakuntien, Kristillinen alkoholisti- ja narkomaanityö ry:n sekä Elämä ja Valo ry:n toiminnoista.

LAPSET JA NUORET

Tuemme lasten ja nuorten osallisuutta sekä perheiden kasvatustehtävää

Helluntailiike panostaa monipuolisesti lapsi- ja nuorisotyöhön. Keskeisiä lapsityön toimijoita ovat Helluntaikirkko, Iso Kirja -opisto sekä Fida. Toimintaa kokoaa ja koordinoi lapsi- ja nuorisotyön NextGen-johtoryhmä.

LÄHETYSJÄRJESTÖJÄMME

Teemme lähetystyötä kumppanijärjestöjemme kautta. Tutustu lähetystyöhön lähetysjärjestöjen omilla sivuilla.

Kumppanijärjestöjämme ovat esimerkiksi Fida International ry, Avainmedia Lähetysjärjestö ry sekä Elämä ja Valo ry.

MIKSI JULISTAMME?

Haluamme sytyttää ja tukea seurakuntia ja yksilökristittyjä evankeliumin eteenpäin viemisessä.

Helluntaikirkon missiopalvelut tukevat seurakuntia kotimaan lähetystehtävässä omilla sekä kumppaniorganisaatioiden palveluilla.

Helluntailiikkeen Juhannuskonferenssin 2024 teema kutsuu rohkeuteen

Tulevan kesän juhannuskonferenssin teema on ”Rohkea usko”.

– Elämme maailmassa, joka helposti lannistaa uskon ja sammuttaa tulevaisuuden toivon. Ukrainassa ja Lähi-idässä käydään järkyttävää sotaa, geopoliittiset mannerlaatat hakevat uutta asemaa. Myös uhka ilmastonmuutoksesta voi pelottaa etenkin nuorempaa sukupolvea, listaa konferenssi-isäntä Marko Halttunen.

Jeesus kuitenkin lupaa opetuslapsilleen rauhan (Joh. 16:33).
Juhannuskonferenssin julisteeseen rohkeuden vertauskuvaksi on valikoitunut leijona. Se symboloi sekä Kristuksen voittoa pahuuden ja kuoleman yli että myös konferenssin sisältöä.

Tämän kesän erityistilaisuuksina voidaan pitää muun muassa torstai-illan Elämä ja Valo -missiojuhlaa, jossa huomioidaan romanivähemmistön parissa työtä tehneen järjestön 60-vuotisjuhla. Vähemmistöryhminä olevat kuurot ja kehitysvammaiset saavat niin ikään huomiota osakseen perjantai-illan Hyvällä sydämellä -missiojuhlassa. Lapsille on tarjolla monia tilaisuuksia, joista ehkä odotetuin on sankarihahmo Mac BäckBonesin paluu lavalle.

– Suomalaisia tv-katselijoita viihdyttänyt Elämäni biisi -ohjelma saa ikään kuin konferenssiversion perjantaisessa Sydämeni biisi -tapahtumassa, jossa eri alojen uskovat vaikuttajat kertovat oman tarinansa Teemu Suomisen johtaman huippuorkesterin säestyksellä, Halttunen kuvaa konferenssin ohjelmauutuutta.

Virallinen päätösjuhla on sunnuntaina, jolloin kolmen eri seurakunnan (Tampere, Jyväskylä ja Seinäjoki) musiikkiväki yhdistää voimansa esittämään Lasse Heikkilän tekemän Suomalaisen messun. Sen sisään on rakennettu myös konferenssin ehtoollishetki.

– Lämpimästi tervetuloa Juhannuskonferenssiin – rohkeasti! haastaa Marko Halttunen.

Juhannuskonferenssi järjestetään Keuruulla Iso Kirja -opiston alueella 20.–23.6.2024. Tarkempi ohjelma, mahdollisuus ilmoittautua talkoisiin ja lisätietoja osoitteesta juhannuskonferenssi.fi.

Veera Hug
Kirjoittaja on Aikamedian sisältöjen päätoimittaja.

Kirjoitus on julkaistu 17.3.2024; Ristinvoitto.fi: Juhannuskonferenssin teema julki – kutsuu rohkeuteen