KOULUTUKSET

Helluntaikirkon koulutus toteutuu yhteistyössä Iso Kirja -opiston kanssa. Iso Kirja -opisto on kristillinen kansanopisto, joka palvelee monipuolisesti koko helluntailiikettä.

Helluntaikirkon järjestämiä koulutuksia ovat työntekijöiden valtakirja- ja vihkikoulutukset sekä evankeliointiin, diakoniaan, koulutyöhön, seurakunnanistutukseen, vankilatyöhön sekä vapaaehtoistyöntekijöiden hyvinvointiin liittyviä koulutuksia.

SUHDEVERKOSTOT

Suhdeverkostot

Helluntaikirkko ylläpitää helluntaiherätyksen kotimaan kirkkosuhteita ja kansainvälisiä suhteita osallistumalla yhteistyöelimiin ja tapahtumiin. Helluntailiikkeen yhteisten rekisteröityjen yhteisöjen verkostossa (HYRY) puheenjohtajana toimii Helluntaikirkko.

KUSTANNUSPALVELUT

Laaja kirjo julkaisuja

Helluntaikirkolla on omia julkaisuja, jotka keskittyvät Helluntaikirkon kannalta keskeisiin kysymyksiin.

Lisäksi voit tutustua kumppanijärjestöjemme laajaan kustannusvalikoimaan.

JÄSENASIAT

Jäsenasioiden käsittely..

Täältä voit hoitaa rekisteriasioita sekä liittyä tai erota Helluntaikirkosta.

HALLINTO

Seurakuntien sisäiseen käyttöön tarkoitetut materiaalit.

Seurakuntien johtamisen ja hallinnoinnin materiaaleja sekä työvälineitä. Tärkeimpinä seurakunnan johdon oma infosivusto sekä Sähköpaimen jäsenrekisteriohjelma.

YHTEISTYÖALUEET

Helluntailiikkeen seurakunnat ovat järjestäytyneet yhteistyöalueisiin.

Seurakunnat ovat luoneet alueiden sisällä omia yhteistyörakenteita, toimintoja ja työryhmiä. Seurakuntien työntekijät kokoontuvat alueellisille työntekijäpäiville sekä järjestävät yhteisiä ja aihekohtaisia tapahtumia ja koulutuspäiviä.

TYÖRYHMÄT JA TOIMIKUNNAT

Toimikuntien ja työryhmien tarkoitus on valmistella lausuntoja Helluntaikirkon ja helluntaiherätyksen tarpeisiin.

Pysyvien toimikuntien ja työryhmien lisäksi Helluntaikirkolla on projektiluontoisia työryhmiä, jotka työskentelevät yksittäisten aiheiden parissa määräajan.

MIHIN USKOMME?

Suomen Helluntaikirkon tunnustus perustuu Jumalan pyhään sanaan, Raamattuun. Tunnustuksen keskeinen sisältö on lausuttu Helluntaiseurakunnan uskon pääkohdissa ja apostolisessa uskontunnustuksessa.

Tästä osiosta löydät, mitkä ovat arvomme, visiomme ja missiomme, uskon pääkohdat, apostolisen uskontunnustuksen, teologisia ja opillisia kannanottoja sekä tietoa siitä, miten tulla uskoon.

TIETOJA HELLUNTAIKIRKOSTA

Suomen Helluntaikirkko on uskonnollinen yhdyskunta, joka muodostuu helluntailiikkeen seurakunnista. Helluntailiike painottaa henkilökohtaista kristillistä vakaumusta sekä karismaattisuutta eli Pyhän Hengen toimintaa. Yhdessä muiden karismaattisten seurakuntien kanssa se on protestanttisuuden valtauoma.

Tästä osiosta löydät taustatietoja liikkeestä sekä julkaisuja ja tiedotteita.

SUUNNITELMALLINEN DIAKONIATYÖ

Helluntaikirkko tukee seurakuntien diakoniatyötä kehittämisryhmänsä ja eri toimintamuotojensa kautta.

Kehittämisryhmä muodostuu diakoniatyön ammattilaisista sekä eri toimintamuotojen avainhenkilöistä. Diakoniatyön kokonaisuus muodostuu Helluntaikirkon, helluntaiseurakuntien, Kristillinen alkoholisti- ja narkomaanityö ry:n sekä Elämä ja Valo ry:n toiminnoista.

LAPSET JA NUORET

Tuemme lasten ja nuorten osallisuutta sekä perheiden kasvatustehtävää

Helluntailiike panostaa monipuolisesti lapsi- ja nuorisotyöhön. Keskeisiä lapsityön toimijoita ovat Helluntaikirkko, Iso Kirja -opisto sekä Fida. Toimintaa kokoaa ja koordinoi lapsi- ja nuorisotyön NextGen-johtoryhmä.

LÄHETYSJÄRJESTÖJÄMME

Teemme lähetystyötä kumppanijärjestöjemme kautta. Tutustu lähetystyöhön lähetysjärjestöjen omilla sivuilla.

Kumppanijärjestöjämme ovat esimerkiksi Fida International ry, Avainmedia Lähetysjärjestö ry sekä Elämä ja Valo ry.

MIKSI JULISTAMME?

Haluamme sytyttää ja tukea seurakuntia ja yksilökristittyjä evankeliumin eteenpäin viemisessä.

Helluntaikirkon missiopalvelut tukevat seurakuntia kotimaan lähetystehtävässä omilla sekä kumppaniorganisaatioiden palveluilla.

Events

Yearly Monthly Weekly Daily List
kesäkuu 2024

Juhannuskonferenssi 20.–23.6.2024 | Rohkea usko

Juhannuskonferenssi on Suomen helluntaiseurakuntien kesäjuhla, joka on avoin kaikille. Koko perheen tapahtumana se tarjoaa monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Isossa Kirjassa Keuruulla pidettävän 20.–23.6.2024 teemaksi on valittu ”Rohkea usko”. Torstain voi aloittaa jo klo 9 Rukousteltan aamunavauksella ja jatkaa konferenssin avausjuhlaan klo 11. Konferenssi päättyy sunnuntaina klo 11–13:n Suomalaiseen messuun ja ehtoolliseen. Helluntaikirkko on mukana helluntailiikkeen yhteisessä […]
20 - 23 kesä
9:00 - 13:00
Iso Kirja
Heikkiläntie 177, 42700 Keuruu
heinäkuu 2024

Näkövammaisten hengellinen leiri 2024

Näkövammaisten hengellinen leiri pidetään Evankelistakodilla Vilppulassa järven rannalla ma-pe 15.–19.7.2024. Ohjelmassa on raamattuopetusta, yhdessäoloa, musiikkia, saunomista ja ulkoilua. Raamatun opetuksesta vastaa Jori Asikainen. Osoite: Evankelistakoti, Ajosharjuntie 59, 35700 Vilppula. Leirimaksu näkövammaisilta on 200 € ja avustajilta 150 €. Mahdollisuus on myös omakustanteisiin käsi- ja jalkahoitoihin. Ilmoittautumiset viimeistään 28.6.2024 suoraan Evankelistakodille arkisin klo 10–16, puh. 050 525 4130, sähköposti: evankelistakoti@kotipoint.fi. […]
15 - 19 heinä
All Day
Evankelistakoti
Ajosharjuntie 59, 35700 VILPPULA
elokuu 2024

Seniorityöntekijöiden virkistyspäivät 6.–8.8.2024

Vuoden 2024 Senioripäivät pidetään elokuussa Iso Kirja -opistolla. Päivien teemana on Kristukseen ankkuroituneena. Päivien ohjelmasuunnittelusta ovat vastanneet pääkaupunkiseudun helluntaiseurakuntien seniorityöntekijät. Päivien kutsut on lähetetty seurakuntien ilmoittamille seniorityöntekijöille. Lisätietoja löytyy Iso Kirja -opiston nettisivuilta: Järjestäjät: Helluntaikirkko ja Iso Kirja -opisto
06 - 08 elo
All Day
Iso Kirja -opisto
Heikkiläntie 177, 42700 Keuruu
lokakuu 2024

Helluntaiseurakuntien Syyspäivät 2024

Helluntaiseurakuntien Syyspäivien 2024 teemana on KUTSUMUS VOIMASSA. Teema nousee helluntailiikkeen yhteisestä Valloittava seurakunta – strategiasta. ”Siksi muistutan sinua virittämään palavaksi Jumalan armolahjan, jonka sait, kun panin käteni sinun päällesi”, 2. Tim 1:6. Syyspäivät järjestetään to-la 3.–5. lokakuuta 2024 Seinäjoen Helluntaiseurakunnalla. Tapahtumapaikan osoite on Vellamonrinne 1, 60220 Seinäjoki. Järjestelyvastuussa ovat Seinäjoen Helluntaiseurakunta ja helluntailiikkeen valtakunnallinen Syyspäivätoimikunta. […]
03 - 05 loka
All Day
Seinäjoen Helluntaiseurakunta
Vellamonrinne 1, Seinäjoki
huhtikuu 2026
No event found!